Missä opportunisti, siellä kriisi


 Erilaisia poliittisia ryhmittymiä ja koulukuntia on mielenkiintoista tarkastella kriisinäkökulmasta. Toisin sanoen, mitä eri ryhmittyvät käsittävät asioina ja ilmiöinä, joihin tulisi välittömästi puuttua, jotta meillä olisi tuloksena parempi yhteiskunta. Politiikka tarkoittaa jo sanana ”kaupunkien asioita”. Eli yhteisten asioiden hoitamista, ei pelkkää huutelua.

Joidenkin mielestä meidän tulisi hoitaa ensisijaisesti kuntoon maahanmuuttokriisi ja lopettaa kansalaisia kurittava ilmastovouhotus. Joidenkin mielestä taas suurin maatamme kohtaava kriisi on valtionvelka, kun toisille keskeistä on panostaa yhteisiä verorahojamme ympäristön ja ilmaston suojelemiseen.

Mahtaisikohan politiikka toimia paremmin, jos poliitikoista tulisi zoitikkoja? Jos kaupunkien asioiden hoitamisen sijaan keskittyisimmekin hoitamaan elämisen asioita. Sekin varmasti jo auttaisi, jos kaikki poliittiset ryhmät keskittyisivät tekemään vähemmän politiikkaa eturyhmien puolesta ja enemmän yhteiskunnan puolesta.

Eiköhän siis lopeteta se ilmastotoimien tarpeettomuudesta ja haittamaahanmuutosta vouhottaminen, kääritä hihat ylös ja lähdetä korjaamaan yhteiskunnan todellisia ongelmia. Alati kasvavaa huoltosuhteen epätasapainoa, ilmaston lämpenemistä, hoitajavajetta, kansainvälisen turvallisuuden haasteita. Näiden haasteiden hoitamisessa maahanmuutto ja tehokas kotouttaminen, nykyistä kestävämmälle pohjalle rakennettu talouskasvu, koulutukseen ja sen tukitoimiin panostaminen sekä kunnianhimoinen ympäristöpolitiikka ovat ratkaisuja, EIVÄT ongelmia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: