Rusistien hyökkäys on rikos ihmisyyttä vastaan

Myrskyisä vuosi 2022 päättyi ja uusi alkoi tutulla kaavalla. Venäjä jatkaa raukkamaista valloitussotaansa Ukrainaa vastaan samalla, kun diktaattori Putin näyttelee lavastetun uuden vuoden puheensa kansakunnalleen. Venäläisille syötetään edelleen tarinaa siitä, miten suuren ja mahtavan äiti Venäjän oli pakko vapauttaa Ukraina natseista. Samaan aikaan Ukrainan presidentti piti kansalaisilleen todella vaikuttavan ja mieleenpainuvan puheen (katso puhe tästä), jossa totesi muun muassa, että Ukraina ei ole menettänyt mitään. Ukrainalta on viety. Rauha Euroopassa ei vain päättynyt, vaan sen veivät ”rusistit”. Todellisuudessa ainoa fasistinen valtio Euroopassa on juuri Venäjä nykyisten johtajiensa johtamana.

Mitä kauemmin Venäjän sota Ukrainassa saa jatkua, sitä vaikeampaa tulee jälleenrakentaminen olemaan. Ei ainoastaan Ukrainalle, vaan myös Venäjälle. Jo nyt tulee kestämään vuosia, että Venäjä voi olettaa pääsevänsä kansainvälisen yhteisön piiriin ilman ansaittua halveksuntaa. On siis tärkeää, että sota päättyy mahdollisimman pian, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Kuten esimerkiksi Aleksanteri-instituutin vieraileva tutkija Ilmari Käihkö muutama päivä sitten YLE:n jutussa totesi, nyt on ratkaisevaa kuka saa vuoden alkaessa aloitteen itselleen. Tässä länsimaiden tulee kantaa enemmän vastuuta.

Niin kauan kuin lännen sotilaallinen apu riittää ainoastaan iskujen väistämiseen ja torjumiseen, on Ukrainan äärimmäisen vaikeaa, ellei mahdotonta saada taistelussa otetta itselleen. Jokaiseen taisteluun pätee kuitenkin sama sääntö: mikäli hyökkääjä ei välitä yhdestäkään säännöstä, ei taistelun voittamiseen riitä iskujen väistäminen ja torjuminen. Jossain vaiheessa on myös iskettävä takaisin. Mieluummin ennen kuin on liian väsynyt torjumaan. On ymmärrettävää, että lännessä ollaan huolissaan sodan laajentumisesta, mutta sotilallisen avun laajentaminen on ennemmin tai myöhemmin välttämätöntä, mikäli todella haluamme, että Ukraina voi täysin oikeutetusti voitta takaisin ne alueet, jotka sille suvereenina valtiona kuuluu. Nyt on aika osoittaa selkeästi, että tällä yhteisellä kolupihallamme ei suvaita kiusaajia. Siihen ei riitä pelkät Ukrainan liput ja myötätunto.


NUMERO 153 EDUSKUNTAAN?

Jos haluat auttaa ponnisteluissa paremman Suomen puolesta, äänestä numeroa 153 tai lahjoita kampanjaamme itse valitsemasi summa. Lisää ajatuksiani löydät mm Facebookista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: