Juttele sinä vaan, kyllä sinut tunnetaan

Mitenkäs tämä nyt menikään? Perussuomalaiset tietävät talouspoliittisessa ohjelmassaan kertoa, että ”Suomen logistiikka- ja energiakustannukset ovat kilpailumaitamme korkeammalla”. Liikennepolttoaineiden hinnoissa Suomi on EU:n keskiarvoa korkeammalla hintatasolla, mutta kokonaisuutena tämä väite on satua.

Ja energiakriisi alkoi jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Tämä on myös häpeämätöntä valehtelua suomalaisille. Suomen sähkö on ollut EU-alueen halvimpia ja tilaston perusteella Ukrainan tilannetta edeltävää hintakriisiä on tutkittuun tietoon luottavan henkilön vaikea osoittaa todeksi.

Totuus ei aina ole se mitä halutaan kuulla, eikä sen pohjalta ole aina helppoa pyrkiä korjaamaan monimutkaisia haasteita, mutta jos haasteisiin tarjotaan ratkaisuiksi valheita, on seurauksena vain entistä syvempi kuoppa.

Jos kaikki poliittiset toimijat päättäisivät yhtä härskillä tavalla sivuuttaa totuuden, niin voisimme kaikki kirkkain silmin väittää, että aiomme seuraavana vuonna laskea tuloveroa, tuplata lapsilisän ja puolittaa polttoaineveron. Lapsemme eivät enää kärsi pahoinvoinnista kouluissa, sillä me saamme ilman menonlisäyksiä tuplattua oppilashuollon resurssit. Lisäksi kaikkien vanhainkotien henkilöstömitoitus muutetaan niin, että jokaista asiakasta kohti on yksi hoitaja, eikä tämäkään lisää valtion menoja, sillä tämä(kin) toimenpide voidaan rahoittaa lopettamalla tillilihan tarjoaminen kouluissa. Kaikki menee hyvin, kunhan uskotte mitä teille kerromme. Ja jos asiat sitten sattuisivatkin menemään pieleen, niin syy ei ole meidän, vaan teidän, jotka ette uskoneet. Ja ennen kaikkea niiden, jotka menivät puhumaan siitä ääneen.

Mitä voitetaan ja kuka hyötyy siitä, että vastakkainasettelun lisäämisen, pidäkkeettömän valehtelun ja tökerön populismin voimalla pyritään kaikin keinoin valta-asemaan? Vastaus on: ainoastaan vallan ytimeen himoava ydinjoukko. Vastakkainasettelun lisäämisestä ei hyödy Suomen kansa, eivät suomalaiset yritykset, eikä kotimaamme. Ei vaikka vihapuheella yritetään maalata itsestä kuvaa ”meidän” ja ”tavallisen kansan” puolustajana vierasta vastaan. Todellisuudessa tarkoitusperät ovat täysin itsekkäät. Suomi ei lähde nousuun kertomalla äänestäjille sitä, mitä he haluavat kuulla, vaan sitä mitä heidän tarvitsee kuulla. Ei tyhjästä keksittyjä raflaavia väitteitä, vaan tietoon perustuvia ratkaisuja. Kun poliitikko asettuu tiedon yläpuolelle, ollaan otettu iso askel demokratiasta autokratiaan, eikä siltä tieltä löydy mitään hyvää kenellekään.


NUMERO 153 EDUSKUNTAAN?

Jos haluat auttaa ponnisteluissa paremman Suomen puolesta, äänestä numeroa 153 tai lahjoita kampanjaamme itse valitsemasi summa. Lisää ajatuksiani löydät mm Facebookista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: